Psihoterapeut Luana Lăzăroiu

Psihoterapeut, Consilier pentru dezvoltare personală

”Și dacă nu o să pot să te ajut, mă voi așeza lângă tine și te voi ține de mână până te vei ridica singur.”

Luana Lăzăroiu este Psiholog, Terapeut holistic si practicant al terapiilor alternative de peste 20 ani.

Experiența sa vastă include: psihoterapie (atât la nivel individual, terapie de cuplu, familie, cât și grupuri), consiliere pentru dezvoltare personala (individuala și grupuri), formator de consilieri de dezvoltare personală.

Lucrează cu toate categoriile de vârstă și afecțiuni emoționale, inclusiv somatice, având experiență de practică și competențe acreditate prin formari.

Tehnicile și metodele folosite în tratarea adictiilor de orice fel, boli cronice, depresii, anxietăți, atacuri de panică, traume și episoade posttraumatice, lucrul cu pacienții oncologici și aparținătorii lor, tentative de suicid, abuzuri de orice tip, sau alte afecțiuni ce țin de corpul fizic și psihic, au condus la rezultate de succes.

Terapiile sunt individuale, personalizate, se pot accesa atât în cabinet, cât și în afara cabinetului (acolo unde deplasarea clientului este deficitară din cauza stării de sănătate), dar și în mediul online sau telefonic (în urgente) și mai ales, se pune mare preț pe confidențialitate.

Interviu cu psihoterapeut Luana Lăzăroiu

Întrebare: Mi-ați fost recomandată cu multă căldură din mai multe surse de încredere din mai multe surse de încredere atât din țară cât și din afara ei și aș vrea să îmi fac o parere proprie, live, despre dvs și despre competențele pe care le aveți. Așadar, vă rog să-mi spuneți, cine este omul și Terapeutul Luana Lăzăroiu?

Psih. Luana Lăzăroiu: Cu drag vă răspund, mulțumindu-vă pentru încrederea acordată.

Ca Omul Luana, aș spune că sunt un antrenor de bunăstare pentru cei din jur, un creator inspirat, vizionar și plin de creativitate.

Ca Terapeut, sunt psiholog cu experiență de peste 20 de ani, care și-a descoperit de-a lungul parcursului profesional și a sutelor de cazuri cu care am lucrat, interesul pentru vindecarea holistică cu scopul vindecării sufletului.

Primii pași spre diverse terapii s-au concretizat prin competențele acumulate din domenii variate, tocmai din dorința de a conecta oamenii cu emoțiile lor, în a-i învața cum să-și găsească singuri calea spre vindecare, pentru a restabili pacea, echilibrul și armonia din viata lor.

Așa am început primul pas prin a fi Psiholog, cu formarea de Psihoterapeut, care implică schimbarea omului prin înțelegerea sa, cât și a cauzelor care îi blochează funcționalitatea, atât la nivel individual, cat și în terapie de cuplu, familie, grupuri.

Nevoia omului actual de a găsi răspunsuri punctuale la întrebări și mai țintite, a condus către consilierea de dezvoltare personală.

Apoi am devenit Formator; a celor care devin consilieri pentru dezvoltare personală.

Celelalte terapii alternative pe care le accesez în funcție de problemele cu care se confruntă persoana, ca îndrumător spiritual intuitiv, sunt tehnici, specializări care vin în întâmpinarea soluțiilor concrete, ca practici viabile (Theta Healing, Hirudoterapie, Tehnici manuale de eliberare emoțională, OFT, Presopunctura pe meridiane, Ayurveda, Reiki, Nutriție, Fitoterapie, Dans energetic, Terapii energetice, Meditații ghidate).

Întrebare: Cum stabiliți tehnica la care apelați în funcție de problema cu care se prezintă cel ce vă apelează?

Psih. Luana Lăzăroiu: Aș putea spune că depinde de la caz la caz. Nici unul nu este asemănător și de fiecare dată este o nouă provocare. Strategia este personalizată în funcție de nevoile de moment stringente ale persoanei, dar și disponibilizarea sa de a integra rezultatele menținute pe o perioadă mai lungă de timp, într-un număr mai mare sau mai mic de schimbări din viața sa. Am constatat că, cu cât schimbările indicate sau sugerate sunt mai apropiate de stilul de viață al clientului, cu atât sunt mai ușor de integrat și acceptat, iar rezultatele sunt menținute pe un termen mai lung de timp.

Întrebare: Este o diferență între prima intrare în cabinetul dvs și ultima, în urma vindecarii?

Psih. Luana Lăzăroiu: Se spune că, cea mai bună reclamă este cea pe cere ți-o fac cei care au venit, s-au vindecat și nu au mai revenit, dar au “dus vorba” mai departe prin recomandările făcute. Pot spune, că azi, agenda este ocupată de solicitările făcute prin cei care au pășit în cabinet și s-au vindecat.

Au intrat temători, nesiguri, dar plini de speranță și încredere, din recomandări. Și tocmai credința lor în actul terapeutic, face ca, la finalul ședinței să plece surâzători, cu perspective schimbate, eliberați de poveri, cu o claritate și o diferențiere între probleme, false probleme, sau credințe limitative.

Pot spune că Da, intră în cabinet ca un Om, și când pleacă sunt deja un alt Om. Intră împovărați și ies descatușați, eliberați, liber de apăsări și greutăți sufletești. Și întotdeauna zâmbind. Revin, doar pentru a vorbi despre succesele lor, datorate schimbărilor făcute împreună.

Întrebare: Oamenii care au apelat la serviciile oferite, au vorbit și despre cealaltă latură a dvs, anume aceea de “sufletist”, descriind o persoană implicată și dedicată actului terapeutic, prin participare nu doar efectivă, cât și afectivă. Mi-am format deja impresia că iubiți oamenii și vă pasă de ei. Este real?

Psih. Luana Lăzăroiu: Da, este real, nu vă înșelați. Iubesc oamenii cu adevărat, văd în ei acea scanteie divină, care creează, care iubește, care trăiește uneori o dramă, simt cum sufletul lor are nevoie de ajutor, de o mână întinsă care să-i ridice sau împingă, un umăr pe care să-și plângă neputințele, cineva care să-i asculte fără să-i judece și să fie disponibil pentru ei, un ghid, o călăuză, uneori ca ultimă speranță.

Au investit încredere în actul terapeutic și pregătirea pe care am acumulat-o prin zecile de cursuri accesate este înțelepciunea cu care operez schimbarea. Totul ține de alegeri, ale lor. De ei depinde drumul pe care îl parcurg spre rezolvarea problemelor, oricâtă implicare aș avea eu. Pot doar să le arăt spre unde, ei – sunt cei care parcurg drumul. Dar nu singuri, ci până devin siguri pe ei.

Am o vorbă celebră pe care o urmez: Și dacă nu o să pot să te ajut, mă voi așeza lângă tine și te voi ține de mână până te vei ridica singur.

Întrebare: Știu că psihologia înseamnă “suflet”, iar psihologul este deseori numit “doctor de suflete”. Cum se produce magia vindecării?

Psih. Luana Lăzăroiu: Așa este. Când Sufletul este “bolnav”, corpul îl urmează în scurt timp. Medicul se ocupă cu vindecarea trupului, iar Psihologul de vindecarea sufletului.

Dacă în medicina alopată pacientul indică concret locul durerii, în bolile sufletești, clientul vorbește despre “daunele” produse de suferință. Iar în cabinet, tratăm întotdeauna Cauza care a condus către efectele ce creează disconfort în prezentul defectuos al clientului. Rezolvând cauza, efectele încetează. Starea de bine se instaurează tocmai pentru că a învățat calea: de la a conștientiza, la a-și găsi resursele potrivite din “desaga” cu calități, a le pune în practică, urmată de verificarea în timp din ce funcționează sau ce nu, și cum operează schimbarea prin catharsis.

Întrebare: Pe lângă satisfacția că practicați o meserie în care rezultatele se văd imediat, ce îmi mai puteți spune? Mai ales legat de talentul dvs de îndrumător/formator.

Psih. Luana Lăzăroiu: Plec de la ideea deja discutată că iubesc și ador ceea ce fac azi în cabinet, pun multă pasiune, din inimă.

Dintotdeauna am știut că vindecarea vine din Credință. Să crezi cu putere în ceea ce faci, oferi – ca Terapeut, și mai ales, să ai deplină încredere în ceea ce primești – ca și Client.

Pot spune că, Universul mi-a adus ghizi, profesori buni, pe cei mai buni, cărora le sunt recunoscătoare pentru ce am devenit azi. Știm cu toții că, orice elev își depășește profesorul. Și devine la rândul său îndrumător pentru alte suflete. Pentru că acum știi cum este, din ambele poziții: cea de ucenic și cea de formator în dezvoltarea lor. Această îmbinare perfectă, face simplistă abordarea și modul de operare, sau înțelegerea perspectivei din punctul lor de vedere.

Întrebare: Din discuțiile cu clienții care s-au vindecat, sau rezultatele pozitive pe care le-au avut prin interacțiunea cu terapiile primite, am înțeles că nu au mai revenit la cabinet. Este o notă bună sau nu?

Psih. Luana Lăzăroiu: Este, evident, o notă foarte bună, zic eu. Oamenii dintotdeauna vin la terapeut doar când e stringentă nevoie, când durerea e insuportabilă și le afectează bunul mers al trăirilor vieții pe care o duc. Și nu ar mai reveni în ruptul capului. Este explicabil. Clienții nu mai revin pentru aceeași problemă, practic, nu ar mai avea rost. Sunt vindecați. Pentru că în cabinet învață cum. Apoi, să se descurce cu ce au învățat și în afara lui. Timpul, este cel care imprimă manifestarea schimbării.

Întrebare: M-ați convins pe deplin că am apelat exact la cine trebuie: un om cald, care își practică meseria pentru că are un dar și pentru că iubește oamenii în primul rand. Că sunteți nu doar bine pregătită profesional, dar și că știți să împletiți spiritul practic (eficiența și scopul în sine) cu puterea omului, de a se deschide și a se vindeca sub o baghetă specializată. Și aș vrea să vă rog să-mi mai spuneți doar atât – de ce ar veni cineva la dvs și nu la alții?

Psih. Luana Lăzăroiu: Este dificil să răspunzi la o astfel de întrebare, fără să nu pară că te lauzi sau prezinți un produs spre vânzare. Ce pot să spun, este că pașii în viață m-au condus semnificativ spre această profesie și totdeauna am simțit că lângă mine este cineva, care în taină mă veghează, ghidează și îndrumă în tot ce fac.

Eu zic să lasam alegerea la cel ce citește aceste rânduri si, dacă simte o rezonanță cu ceea ce ofer doar când citește, înseamnă că în terapie vom fi în treime – terapeutul, clientul și divinitatea, care ne-a adunat împreună, spre vindecarea și starea sa de bine.

Programează o ședință cu psih. Luana Lăzăroiu


LUANA LĂZĂROIU POATE FI CONTACTATĂ ȘI PRIN:

E-MAIL: luanalazaroiu@yahoo.com

TELEFON: (0757) 194 218

FACEBOOK: HTTPS://WWW.FACEBOOK.COM/LUANA.LAZAROIU/ 

Testimoniale

Ce au spus clienții noștri despre Luana Lăzăroiu:

Un curs foarte bun pentru dezvoltarea personală și pentru deschiderea unor noi oportunități. Mulțumiri și recunoștință d-nei Formator Luana Lăzăroiu. Felicitări pentru calitățile deosebite de om și pentru profesionalismul cu care ne-a învățat cum să-i consiliem pe cei ce au nevoie de ajutor.De ce acest curs? Te poți cunoaște mai bine pe tine însuți. Te poți reinventa, să fii util. Când începi să miști viața în interiorul tău, viața se pune în mișcare și în exterior. Și, totul în jur se poate transforma, atât pentru tine, căt și pentru cei ce au atâta nevoie și nu știu cum.

Elena S., 52 ani, Medic – Iași

Am fost diagnosticată cu cancer în 2017, la sân. Mi s-a spus direct, fără vreo pregătire prealabilă, că dacă mă operez trăiesc, dacă nu, mor. In juma de an. Nu vestea morții mă întrista, ci brutalitatea cu care mi s-a comunicat. Mă simțeam ca un obiect, un măr stricat care nu știau cum să-l scoată mai repede de acolo, pt ca așteptau alții la ușă, eu ezitand în socul veștii să iau hotărârea pe moment în a mă opera. Așa am ajuns la Psihologul Luana Lăzăroiu, din recomandări. Nu ca să trăiesc, ci dacă mor, măcar să o simt conștient. Aici am primit o alta perspectivă: dacă operația îmi prelungește viata, măcar să o fac în mare stil: implanturile de după, să fie de mărimea pe care o doream de mult. Ceea ce am și făcut. Au trecut câțiva ani buni de atunci și i-am arătat vieții că pot înfrunta tot ce vine, cu fruntea și pieptul sus. Ca o mare doamnă ce am devenit, de când am descoperit cine sunt și pot, cu adevărat.

Gina, D, 42 ani, stomatolog – Piatra Neamț